Januari är bönemånad

Just nu har vi inte fysiska gudstjänster i kyrkan. En enklare gudstjänst kan du se på vår Youtubekanal på söndagarna kl.10. Under denna period kommer även Hjälteskolan, UV, Eden och Loppishuset vara på paus.

I januari har vi även bönemånad och vi ”samlas” till bön på onsdagar och fredagar kl.19 vecka 2,3 och 4. Dessa bönesamlingar kommer ske via Zoommöten så alltså inga fysiska samlingar i kyrkan. Länk till respektive bönesamling kommer via mail någon dag innan. Har man inte möjlighet att delta i bönen via zoom går det självklart bra att be själv hemma eller kanske att ringa en annan och be tillsammans via telefon.

Vi vill också informera om att vi planerar att ha årsmöte på planerat datum, söndag 7 februari 2021, via Zoom.

Om vi tar vårt ansvar nu kan förhoppningsvis coronapandemin klinga av så småningom och vi kan komma igång igen med våra verksamheter. Vi har vårt hopp i vår Herre och han är större än alla pandemier!

Nedan kan ni läsa ett inlägg som vår ungdomsledare Emilia skrev på sin blogg som uppmuntran till ungdomarna men som kan få vara till uppmuntran för alla.

NOT AFRAID — Emilia Knutsson, Holsby Frikyrkas ungdomsledare

Inställt igen. Instängd igen. Nätshopping igen. Jobba hemma igen. Ej träffa vänner igen. Ej träffa familjen igen och så vidare och så vidare. Det är lätt att tappa modet efter att ha fått börja känna sig mer fri och ha kunnat träffa människor igen till att plötsligt behöva stänga ner allt igen. Vi kanske har längtat efter att träffa församlingen igen och kunna fira Gudstjänst i mer vanliga former men vi får inte glömma i dessa tider att Gud arbetar genom svårigheter och vi är fortfarande en församling och Guds familj även om vi måste ”umgås” på avstånd. Gud är alltid med oss och i svårigheterna kan vi vända oss till Honom. Han som vet vad smärta är. Han som led för vår skull. Han som lovat att alltid vara med Hans barn. Han som är vår Herde. Han som har omsorg om oss. Han som är trofast. 

Vi kanske inte förstår just nu vad som kan komma ur svårigheterna och svårigheterna kan verkligen vara fruktansvärda men Gud vet och vi kan lita på Honom. Var inte rädd står 365 gånger i Bibeln. En gång för varje dag på året. Vi behöver inte vara rädda. Jesus vill att vi ska ha frid i Honom. Vi kan ha känslor av oro men jag tror att huvudsaken är att vi inte tappar fokus på Honom som stillar stormen. Som går på vattnet. Som övervann döden. Kanske är detta en tid vi kan ta mer personlig tid med Gud, ära Honom vart vi än är, ringa till de vi bryr oss om, dela det som faktiskt är viktigt med varandra, fylla oss med Guds ord och vem vet vad detta gör med oss, församlingen eller samhället när allt detta lättar. Kanske är det dags att falla på knä och tillbe den Gud som älskar oss och vill spendera tid med oss. 

”Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand.” 

– Jesaja 41:10-13

”Detta har jag sagt er för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var inte oroliga, jag har besegrat världen.” 

– Johannesevangeliet 16:33